Heel Nederland deelt uit

Edukans is een aktie gestart om kinderen in Malawi de kans te geven om onderwijs te krijgen en hiervoor is acteur Antoni Kamerling afgereisd naar Malawi om met eigen ogen te zien hoe hard het werk van Edukans nodig is.

Op 5 oktober 2009 start de nieuwste aktie Heel Nederland deelt uit’met als doel om 10.000 kinderen aan schoolspullen te helpen. Op de site  www.HeelNederlanddeeltuit.nl wordt gevraagd om stiften, pennen en ander schoolmateriaal aan te schaffen voor de kinderen in Malawi.

Hopelijk doen er ook veel noord-hollandse scholen mee met dit initiatief om zo hun medescholieren aan het leren te krijgen voor een betere toekomst.

Foto credit: Tjeerd Kooistra

Lees ook:Burgemeester beslist over executie
Lees ook:As(o)-siddieq scholen halen dikke onvoldoende
Lees ook:Basisscholen woest nu slechte prestaties naar buiten komen
Lees ook:Verdachte sterfte van vier baby’s in Westfriesgasthuis
Lees ook:Afval scheiden taboe in Den Helder

2 reacties op “Heel Nederland deelt uit

  1. Marjo

    Geweldig wat Antonie Kamerling doet, maar het heeft zo weinig nut… de leerlingen eten hun potloden op, de boeken worden na 1 dag in een hoek gesmeten, de leraren zijn corrupt en hebben absoluut niet de intentie om echt les te gaan geven uit die boeken…. Kortom, het is en blijft dweilen met de kraan open zolang er door de “overheid” in Malawi niet rigoreus wat veranderd! De inwoners moeten eerst leren om zelf te denken, want zelfs dat besef is niet aanwezig. Jammer dat er toch zoveel energie gestoken wordt in deze actie door HeelNederlanddeeltuit…. Geef eens eerlijke informatie!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fabienne Kozel

      Hi, deze link is ons doorgestuurd door mijn moeder in Denhaag.Wij wonen in Malawi en vinden het juist geweldig dat er hulp aangeboden wordt en dat zeker hier de kinderen/ouders en leraren naar uit kijken.
      Een erge vreemde reactie van Marjo!!
      De kinderen hier zijn heel erg kien om te leren en
      en wij zien de kinderen naar school gaan,trots met hun boeken en schriften beschermd door een plastic zakje.Marjo’s opmerking dat deze mensen eens is zelf moeten denken verbaasd ons enorm aangezien wij zelden met een volk hebben gewerkt met zoveel eigen initiatieven, ideeen en dicipline.
      Natuurlijk is het moeilijk voor leraren om les te geven aan klassen van boven de 200 leerlingen.Terwijl alle 200 leerlingen schreeuwen om attentie om te leren.Daar naast is het voor de bevolking erg moeilijk om hun kinderen naar de middelbare school te sturen aangezien lagere school gratis is en middelbare school betaald moet worden wat natuurlijk opgelost zou moeten worden door de huidige regering.En waar dit onderwerp een van hun prioriteiten is.Misschien zou Edukans moeten overwegen om in bepaalde gebieden Middelbare school leerlingen te sponseren ( waar de ouders het zich niet kunnen veroorloven).zoals b.v het arme Noorden.Veel succes gewenst.
      Hans & Fabienne, Mbamba Beach, Kande Malawi.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.