Categorie: "AZ"

AZ pakt volle winst tegen Feyenoord (1-2)

az1ROTTERDAM – AZ heeft in de uitwedstrijd tegen Feyenoord goede zaken gedaan. De Alkmaarders wisten met 1-2 te winnen en daar zal de nieuwe shirtsponsor BUKO wel blij mee zijn.

De cijfers:

Feyenoord – AZ 1-2 (1-1). 28. El Hamdaoui 0-1, 39. Wernbloom (e.d.) 1-1, 87. Moreno 1-2. Scheidsrechter: Braamhaar. Toeschouwers: 45.000. Gele kaart: El Ahmadi (Feyenoord), Elm, Moisander, Schaars (AZ).

Feyenoord: Van Dijk; De Vrij, Vlaar, Bahia, De Cler; El Ahmadi (88. Makaay), De Guzman (73. Babovic), Fer; Wijnaldum, Tomasson, Biseswar (86. Schet).

AZ: Romero; Mendes da Silva (52. Jaliens), Moisander, Moreno, Poulsen; Wernbloom, Elm, Schaars; Lens (90+3. Van der Velden), El Hamdaoui, Martens (88. Ortíz).

Bron: telegraaf

Ajax op goed geluk langs AZ (1-0)

ajax_02AMSTERDAM – Ajax heeft de belangrijke wedstrijd tegen AZ met veel geluk gewonnen.

In de Amsterdam Arena werd het 1-0 voor Ajax door een doelpunt van Gregory Van der Wiel in de 63e minuut.

De cijfers:

Ajax-AZ 1-0 (0-0) 63. Van der Wiel.

Scheidsrechter: Kuipers.

Gele kaart: Moisander, Dembélé, Schaars, Mendes da Silva, Jaliens, Lens, Moreno (AZ).

Toeschouwers: 47.770

Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, De Jong, Aissati (74. Gabri), Lindgren, Emanuelson, Rommedahl (90. Bakircioglu), Suarez.

AZ: Romero, Jaliens, Moreno, Moisander, Poulsen, Mendes da Silva (82. Jonathas), Martens (69.Elm), Schaars, El Hamdaoui, Ari (69.Lens), Démbelé.

 

Co Adriaanse solliciteert bij AZ

Co_AdriaanseALKMAAR – Co Adriaanse heeft gisteren tijdens zijn analyse van de wedstrijd Luik – AZ openlijk gesolliciteerd naar de trainersfunctie in Alkmaar.

Volgens Adriaanse in de telegraaf had AZ hem eerder dit seizoen al gepolst, maar toen had Adriaanse er nog geen zin in. Nu Koeman is vertrokken en AZ in een neerwaartse spiraal is terechtgekomen lijkt het Adriaanse wel wat om het tij te doen keren in Alkmaar. Het liefst wil Co Adriaanse pas volgend seizoen beginnen zodat hij zich goed kan voorbereiden en dit zou mooi aansluiten op het tijdelijke trainerschap door Dick Advocaat. Ik denk dat de zaak al rond is, maar het blijft voetbal.

Foto credit: Fabio Dekker

AZ uitgeschakeld door Luikse keeper

az1LUIK – AZ is gisteravond uitgeschakeld in de Champions League door een doelpunt van de Luikse keeper notabene!

AZ was in 2005 ook al op een dramatische wijze uit de Champions League gekegeld door een treffer in de laatste minuut en ook gisteravond was het in blessuretijd dat de genadeklap viel voor de Alkmaarders. In de 95e minuut kreeg Luik een vrije trap die door keeper Sinan Bolat werd ingekopt. Na het ontslag van trainer Ronald Koeman eerder deze week is de uitschakeling een nieuwe teleurstelling. Dit kan Pieter Lakeman toch niet gewild hebben toen hij besloot om Dirk Scheringa aan te pakken??

Advocaat volgt Koeman op bij AZ

az1ALKMAAR – De zaterdag ontslagen Ronald Koeman wordt bij AZ opgevolgd door Dick Advocaat.

Dit meldt het nhd. Volgens de krant heeft de alkmaarse landskampioen Dick Advocaat een aabod gedaan en zal de bondscoach van Belgie vrijwel zeker naar Alkmaar komen om te proberen het seizoen enigszins te redden. Het liep al een hele tijd slecht in Alkmaar en afgelopen zaterdag werd dan eindelijk Ronald Koeman uit zijn lijden verlost. De oefenmeester kon het succes van zijn voorganger Louis van Gaal niet doorzetten en het begon er al op te lijken dat AZ naar het tweede rijtje in de ranglijst zou afzakken terwijl de doelstelling van AZ voor dit seizoen is om minimaal bij de eerste vijf te eindigen. De perikelen rond de DSB bank zullen ook wel enige invloed op het spel van AZ hebben gehad, maar het zijn toch allemaal professionals die als het goed gaat gemakkelijk van club wisselen dus moeten ze hier ook mee om kunnen gaan. Ik denk eerder dat het strakke regime van Louis van Gaal beter werkte bij de spelersgroep dan de wat lossere werkwijze van Koeman.

Ajax brengt AZ dieper in de problemen

az1ALKMAAR – Landskampioen AZ heeft het in Alkmaar niet gered tegen Ajax. dit schrijft de telegraaf.

De Amsterdammers waren met 2-4 te sterk voor de formatie van trainer Koeman. Na alle perikelen rond de sponsor DSB en de eerdere resultaten in de competitie kwam de nederlaag tegen Ajax als de genadeklap. In eerste instantie zorgdemounir El Hamdaoui voor de openingstreffer voor de thuisploeg.

Ook in het begin van de tweede helft was AZ beter als Ajax, maar nadat Emanuelson de gelijkmaker inschoot was het gedaan met het Alkmaarse verzet. Een minuut na de gelijkmaker zorgde Suarez al voor de 1-2 en in de 65e minuut werd het 1-3 door Demy de Zeeuw.

Fraai voorbereidend werk van Van der Wiel zorgde ervoor dat Suarez in de 90e minuut zijn tweede treffer van de middag aantekende: 1-4. Direct na de aftrap wist invaller Pellé met een prachtige omhaal binnen de zestien meter nog de twee AZ-goal aan te tekenen, maar helaas voor Pellé was die wereldgoal van weinig betekenis.

Grote zorgen voor AZ dus, maar ande andere kant gaat het eindelijk weer eens beter met Ajax die na jaren weer eens toe zijn aan een prijs op niveau.

Volop sponsors voor AZ

ALKMAAR – De shirts van de AZ-spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid niet lang onbedrukt blijven. Volgens een bericht in het parool zijn er veel bedrijven die de club willen sponsoren.

In de afgelopen Champions League-wedstrijd tegen Arsenal gingen de spelers het veld op zonder de naam van sponsor DSB en dit heeft volgens Algemeen directeur Toon Gerbrands van de Alkmaarse voetbalclub de interesse gewekt van een aantal bedrijven die de plaats van DSB willen innemen. In overleg met de curator wordt nog besloten of AZ in de komende competitiewedstrijd tegen Ajax opnieuw aantreedt zonder reclame op de shirts of dat de tenues met de naam DSB alsnog worden aangetrokken.

AZ ruim langs RKC

WAALWIJK – In de eredivisie heeft AZ ruim gewonnen van RKC uit Waalwijk. De Alkmaarse formatie onder leiding van Ronald Koeman wist met 6-0 te winnen.

Mounir El Hamdaoui en Maartens Martens tekenden elk voor twee doelpunten en de andere treffers werden gemaakt door Moussa Dembele en Jeremain Lens. Na de slechte start tegen Heracles en de winst in de navolgende twee wedstrijden lijkt de landskampioen het juiste spoor we gevonden te hebben.

AZ wint van Sparta (2-0)

ALKMAAR – Na de teleurstellende start van de competitie tegen Heracles, heeft AZ zich blijkbaar hersteld. De formatie van trainer Koeman wist vrijdagavond met 2-0 te winnen van Sparta.

AZ berust in straf voor Pellè en Swerts

ALKMAAR – AZ heeft zich neergelgd bij de straf die door de aanklager betaald voetbal van de KNVB is opgelegd aan voetballers Pellè en Swerts. De AZ-spelers kregen respectievelijk vijf en vier wedstrijden schorsing. Beiden hadden nog een voorwaardelijke wedstrijd schorsing staan van het vorige seizoen. Aldus de telegraaf.

 Elleboogstoot

Verdediger Swerts deelde een elleboogstoot uit aan een Heracles-speler in de slotfase van de wedstrijd, die met 3-2 werd verloren.

Natrappen

Aanvaller Pellè trapte na en dit werd gezien. Beide spelers moesten met een rode kaart het veld verlaten.

Goeie zaak dat AZ zich neerlegd bij de straf en hiermee aangeeft zich te distancieren van dergelijk gedrag door haar werknemers. Voetballers moeten ook proffesioneel blijven als het eens niet zo loopt als zij zouden willen en niet hun toevlucht zoeken tot smerige overtredingen.

Foto: wikipedia commons GFDL