As(o)-siddieq scholen halen dikke onvoldoende

AMSTERDAM – De vier As-siddieq scholen in Amsterdam halen een dikke onvoldoende voor het niveau van onderwijs dat ze de kinderen bijbrengen aldus het Parool.

Wethouder Lodewijk Asscher en Staatsecretaris van onderwijs, Sharon Dijksma, vinden dat de school maatregelen moet nemen om het onderwijsniveau op een behoorlijk peil te brengen en de integratie van de kinderen niet meer te belemmeren. Het bestuur van As-siddieq vindt de kritiek onterecht en door de media beinvloed en gaat de stappen aanvechten.

Asociaal

De scholen stellen zich asociaal op door de leerlingen goed taalonderwijs, en integratie met de samenleving tegen te houden vanwege het strenge karakter van de as-siddieq scholen. Naar mijn mening is het een goede zaak dat er eindelijk eens wordt opgetreden tegen dergelijke praktijken. De subsidies van de overheid zijn er niet voor niets en als de ontvanger zich niet houdt aan de regels van de verstrekte subsidies dienen deze te worden gekort, of gestopt. Ik vindt ook dat het bestuur van As-siddieq zich er erg gemakkelijk vanaf maakt door te zeggen dat de media de boel zouden hebben opgeblazen. Het tegendeel is eerder waar. Nederland is een van de toegefelijkste landen voor wat betreft behandelen van minderheden en ik vindt de 3 miljoen aan overheidssteun een behoorlijk bedrag en in ruil daarvoor is het mijns inziens normaal dat er inspraak is.

Ik denk dat het een goede zaak is om in het bestuur ook iemand van de overheid te laten plaatsnemen om de vinger aan de pols te houden.

Foto: wikipedia

Lees ook:Amsterdam zwicht voor As Siddieqschool
Lees ook:Basisscholen woest nu slechte prestaties naar buiten komen
Lees ook:Heel Nederland deelt uit
Lees ook:Kemenade Award 2009 voor Heliomare Onderwijs
Lees ook:Curatoren houden verkoop DSB-bank tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.