Burgemeester beslist over executie

DEN HELDER – Het lot van de hond Hummeltje ligt in de handen van de Helderse burgemeester Vriesman zo is in het nhd te lezen.

De middeleeuwen zijn weer terug in Den Helder. De lokale machtvertegenwoordiger gaat weer beslissen over een executie. Zo op het eerste gezicht een schokkend bericht, maar het gaat niet om een mens. De burgemeester moet namelijk beslissen of hond Hummeltje terug mag keren in de maatschappij of moet worden afgemaakt. De naam Hummeltje doet denken aan een lief klein hondje, maar het gaat om een Bullterrier die al twee kinderen heeft gebeten aldus Tamar Berkhout van de gemeente.

Negen maanden geleden werd de hond in beslag genomen en in een assiel geplaatst. Daar zijn tests met de hond gedaan waaruit is gebleken dat de hond inderdaad erg agressief is en niet terug zou kunnen keren in de maatschappij. Eigenaar Kempers heeft om duidelijkheid gevraagd.

Naar mijn mening had de eigenaar zelf zijn verantwoording moeten nemen en de hond moeten laten inslapen als deze inderdaad zo agressief is als nu wordt beweerd. Hoe spijtig het ook is en hoeveel je ook van een dier houdt, als het dier agressief is en kinderen bijt moet het afgemaakt worden.

Dit is weer een voorbeeld dat alle verantwoording wordt afgeschoven op anderen en de verantwoordelijke eigenaar buiten schot blijft. Ik ben benieuwd hoe de eigenaar zou reageren als een van zijn kinderen wordt gebeten door de hond van een ander.

Foto: greatdogsite.com

Lees ook:Texelse vos blijkt te zijn doodgeschoten
Lees ook:Verhuizing Militair tehuis naar Fort Erfprins
Lees ook:Afpakken gympies nieuw middel in strijd tegen criminelen
Lees ook:Verleggen Luchthaven weg kost gemeente zes ton extra
Lees ook:Fregat Hr.Ms.Evertsen op 30 december weer thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.