Basisscholen woest nu slechte prestaties naar buiten komen

amsterdam wapenAMSTERDAM – Enkele basisscholen in Amsterdam zijn woest op wethouder Lodewijk Asscher nu hij de prestaties van deze scholen openbaar heeft gemaakt.

Volgens AT5 heeft Asscher tot openbaring van de schoolprestaties besloten nadat keer op keer de prestaties van het basisonderwijs in Amsterdam ver onder de maat bleef. Met name in de stadsdelen Bos en Lommeren Geuzenveld Slotermeer is het niveau dramatisch slecht. Vrijwel geen enkele school voldoet aan de norm voor het gestelde onderwijs. De schoolbesturen wilden natuurlijk niet dat hun slechte rapportcijfers naar buiten gebracht zouden worden en willen nu opheldering van de minister. Volgens de schoolbesturen is informatie over de prestaties van de scholen vertrouwelijk en is wethouder Asscher buiten zijn boekje gegaan.

Naar mijn mening hebben de ouders recht op inzage in de kwaliteit van de school waar zij hun kinderen onderwijs willen laten volgen en is openbaring van de cijfers een goed middel om scholen te dwingen het gestelde niveau van onderwijs te geven. Het is wel frapant dat alleen scholen met overwegend allochtone leerlingen een lager niveau hebben. Het licht niet aan de kinderen die daar onderwijs volgen, maar aan het inlevingsvermogen en gebrek aan aanpassing van leerkrachten die zich continu blijven verschuilen achter cultuurverschillen en dergelijke. Asscher heeft volkomen gelijk om alle scholen gelijk te behandelen en hetzelfde niveau te eisen.

Lees ook:As(o)-siddieq scholen halen dikke onvoldoende
Lees ook:Amsterdam zwicht voor As Siddieqschool
Lees ook:Islamitisch College moet deuren sluiten
Lees ook:Pedofiel niet meer welkom in Anna Paulowna
Lees ook:Heel Nederland deelt uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.