Verdachte sterfte van vier baby’s in Westfriesgasthuis

wfgHOORN – In het Westfriesgasthuis (WFG) zijn sinds mei van dit jaar vier baby’s onder verdachte omstandigheden overleden zo schrijft het nhd.

De eerste baby was Biendya Ramgoelam uit Zwaag die op 5 mei hersendood ter wereld kwam na een reek fouten op de verloskamer van het WFG. In deze zaak is inmiddels bevestigd dat het WFG inderdaad nalatig is geweest. Naar aanleiding van een bericht in het nhd over de raadselachtige sterfte van Biendya hebben de ouders van een in 2006 overleden baby ook contact gezocht met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en hen gevraag de dood van hun kind nog eens te onderzoeken omdat zij menen dat hier ook sprake was van verdachte omstandigheden.

Alsof deze twee gevallen nog niet genoeg zijn blijken er in het begin van dit jaar en in augustus ook nog eens twee baby’s onder verdachte omstandigheden te zijn overleden en ook hier is de IGZ een onderzoek naar gestart.

Hopelijk worden de gehele afdeling verloskunde en de betrokken gynaecologen grondig onderzocht en krijgen ze een passende straf. De ouders krijgen hier natuurlijk hun kinderen niet mee terug, maar het wordt tijd dat de artsen niet meer wegkomen met dergelijke fouten.

Mijn advies voor ouders die binnenkort met de afdeling verloskunde van het WFG te maken krijgen:

Hou ogen en oren open en bij de geringste twijfel aan de bel trekken!

Lees ook:Dode man gevonden in Amsterdam-West
Lees ook:Dode man gevonden in Flevopark
Lees ook:Dode vrouw gevonden op het strand
Lees ook:Ongekwalificeerde bedrijven ingezet bij controles op Schiphol
Lees ook:Dodelijke steekpartij bij kinderdagverblijf