Afval scheiden taboe in Den Helder

afvalzakDEN HELDER – In Den Helder wordt het niet op prijs gestel dat de plaatselijke verenigingen plastic afval gescheiden inleveren.

Sinds enige tijd hebben de Nederlandse huishoudens plastic zakken ontvangen om daarin het plastic afval gescheiden te kunnen aanbieden. De handbalvereniging DSO en sporthal De Brug ontvingen de gratis plastic zakken in de bus en gingen te goeder trouw het plastic afval apart verzamelen en binnen een mum van tijd waren ze door de verstrekte zakken heen. Toen er nieuwe zakken werden gevraagd aan  HVC Afvalinzameling, kregen de beide verenigingen het antwoord dat zij helemaal niet mee mochten doen met het gescheiden inzamelen van plastic afval!

Dit is weer typisch Nederland. Als er een initiatief wordt gelanceerd lijkt er altijd wel iets niet te zijn geregeld. Het probleem is dat met name verenigingen grote bergen plastic afval produceren en hier is dus veel te winnen voor het millieu zou je denken. De Helderse verenigingen hebben 1500 leden en zij kunnen allemaal een plastic zak mee naar huis nemen om daar dan als ‘prive’ afval aan te bieden, maar beter is het om de verenigingen juist aan te moedigen om mee te doen.  De beide verenigingen hebben de gemeente Den Helder om opheldering gevraagd.

De gemeente heeft nog geen reaktie gegeven. (nhd)

Lees ook:Containermanagement in Alkmaar
Lees ook:Mini-lening rukt op in Noord-Holland
Lees ook:Forse buit voor parkeergelddieven
Lees ook:Ambtenaren Zeeburg klussen bij
Lees ook:Twee jongens uit Den Helder vermist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.