Fregat Hr.Ms.Evertsen op 30 december weer thuis

F805_EvertsenDEN HELDER – Het Marinefregat Hr.Ms.Evertsen zal op woensdag 30 december weer in de thuishaven van Den Helder terugkeren.

De vier maanden lange missie voor de kust van Somalië is daarmee afgerond en de tweehonderd bemanningsleden worden dan weer herenigd met familie en vrienden om de jaarwisseling thuis te vieren. Vorige week kwam het schip nog in het nieuws toen de bemanning dertien piraten noodgedwongen moest vrijlaten omdat er geen land was te vinden die de piraten wilde berechten. Je zou denken dat dit soort zaken zijn vastgelegd voordat een dergelijke missie begint. Je gaat er toch vanuit dat er een reden is voor het patrouilleren en dat er mogelijk mensen opgepakt gaan worden en dan moet toch vooraf bekend zijn hoe er dan gehandeld moet worden.

Foto Credit: hebster

Lees ook:Bestolen gezin moet week wachten op hulp politie
Lees ook:Burgemeester beslist over executie
Lees ook:Dode en gewonde bij steekincident NS station Naarden
Lees ook:Lederschildpad aangespoeld bij Den Helder
Lees ook:Verleggen Luchthaven weg kost gemeente zes ton extra

3 reacties op “Fregat Hr.Ms.Evertsen op 30 december weer thuis

  1. H.D.B. Go

    Wat nu als de genoemde Afrikaanse landen het vertikken om de zeepiraten te berechten? Afrika dan maar aan hun lot overlaten? Dat is óók geen oplossing! Dan toch maar berechten in het land waar het oorlogsbodem van is?! Of nog beter de
    door de westerse mogendheden gesteunde regering van Somalië buiten spel zetten en orde op zaken stellen in Somalië zoals in Irak. Zo niet, dan zul je na het vaststellen van de piraterij de piraten naar de bodem van de zee moeten jagen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank bikker

      He lekker, weer een vredesmissie erbij! Hebben we toch al zulke goede ervaringen mee.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jules Vismale

    Misschien vinden bepaalde mensen in die regeringen dat zeerovers of piraten een soort helden zijn die stelen van de rijken om aan de armen te geven! De tijden echter dat piraten verschijnen met een ouderwets piratenschip met een zwarte vlag met doodskop en hun verminkingen verbergen met een zwart ooglapje, ijzeren haak en houten been of een papegaai op de schouder dragen lijken ook allang verleden tijd. Toch vindt ik sommige films over soortgelijke piraten wel komisch als ze op schattenjacht gaan of huizen plunderen waarbij ze mooie jongedames over hun schouder nemen om weg te voeren! Peter Pan slaagde er blijkbaar ook niet in om James Haak steeds te verslaan (deze was alleen maar succesvol in het vangen en vastbinden van de indiaanse prinses Tijgerlelie, de Last Boys en de Darling-kinderen Wendy, John en Michiel) maar die zeeroverskapitein met zijn haak kreeg steeds de monsterlijke krokodil op zich af die zijn hand had geconsumeerd en Haak als hoofdgerecht wilde! In Somalië zitten alleen géén zeekrokodillen maar misschien wel haaien die op zeerovers jagen die in het water belandden al gun ik hen dat zeker niet! Laten die regeringen eerst de problemen omtrent het ontstaan van de piraten aanpakken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.