Rechtszaak tegen Geert Wilders begint

justitiaAMSTERDAM – Vandaag begint de rechtszaak die de staat heeft aangespannen tegen PVV-leider Geert Wilders.

Het Openbaar Ministerie (OM) wilde Geert Wilders in eerste instantie helemaal niet eens vervolgen, maar kreeg het bevel hiertoe nadat het gerechtshof in Amsterdam had gesteld dat de uiltatingen van Wilders over etnische minderheden wel degelijk strafbaar kunnen zijn.

Het OM heeft Wilders gedagvaard op gronden van het aanzetten tot haat tegen- en discriminatie van moslims, en het beledigen van die groep.

Uitbreiding van de aanklacht

Volgens de Volkskrant heeft het OM de aanklacht op eigen houtje zelfs nog uitgebreid met haatzaaien tegen Marokkanen en niet-westerse allochtonen. Juist deze uitbreiding van de aanklacht is volgens ingewijden een troefkaart die de kans op vervolging van Wilders aanmerkelijk doet vergroten.

Bram Moszkowicz verdedigd Geert Wilders en wil nog niets kwijt over zijn strategie voor de verdediging van de PVV-leider.

Lees ook:OM wil vrijspraak Geert Wilders
Lees ook:Cohen had graag deelname PVV aan gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Ramadan geeft Wilders schuld opzeggen contract Rotterdam
Lees ook:Gangster Rodney G. in diepste geheim opgepakt
Lees ook:PVV doet niet mee in Den Helder

6 reacties op “Rechtszaak tegen Geert Wilders begint

  1. Bianca

    Ach, wat een onzin!!
    Als meneer Wilders een film over de bijbel had gemaakt was er ook nooit zo’n ophef over gekomen!!! Had die ook ECHT NIET voor de rechter moeten verschijnen. Zie je nou wat er van dit land terecht komt als het zo doorgaat; NIKS, HELEMAAL NIKS. Jaa weer een land dat door moslims is overlopen.

    GEERT WILDERS AAN DE MACHT IN NL.
    NIET AL DIE ANDERE POEP PARTIJEEEEEN!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Laura

      Misschien moet je niet zo kinderachtig doen, daar overtuig je niemand mee. Ik denk niet dat als wilders een film had gemaakt over de Bijbel in dezelfde context als Fitna, dat er niet ook zo’n ophef over zijn geweest. Ten eerste omdat er meer christenen dan moslims in Nederland wonen, en ten tweede omdat Wilders en bizar slechte film heeft gemaakt waarbij hij alle footage van andere filmpjes heeft gehaald. Hij heeft weinig eigen inbreng gehad. Ik denk dat Geert Wilders dit land niet kan leiden omdat hij alleen maar stelt wat er mis is in Nederland en in het Kabinet en niet met oplossingen komt. Hij zeikt het hele kabinet af, wat niet erg slim is aangezien er in de toekomst met hem geen enkele partij (behalve wellicht de SGP) zal willen samenwerken.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Chantal

    Gekkewerk dit!
    Het mot nie gekker worde hiero godverdomme zeg!

    Geert wilders trouw aan rood wit blauw!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Guido Roy Gortworst

    Liegen is strafbaarder dan een paar keer discrimineren. liegen is strafbaarder dan moord. dus waarom zal geert Wilders in de gevangenis moeten als hij paar keer discriminerende woorden uit spreekt. niet eerlijk. geert Wilders krijgt van mij een stem.!

    7941 HV Meppel, 10

    wilhelminastraat het is niet eerlijk. ik heb ook wel eens discriminerende woorden uitgesproken.

    ik kom 100 % voor geert wilders op.! nou de meneer de rechter heeft u mij tekst goed gelezen.?

    met vriendelijke groet Guido Gortworst van idols.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Imane

    hey hallo! 50 jaar geleden waren we welkom en hielpen we mee met nederland op knappen. uiteindelijk mochten we ons hier verblijven en haalde marokkaanse en turkse mannen hun gezinnen op logisch tog het is wel met toestemming gebeurd maar goed er was niets aan de hand. uiteindelijk groeiden de kinderen hier op nou het is begonnen met vooroordelen waardoor niet iedereen hetzelfde is en op een andere manier aan geld wilt komen tjah dat is je eigen risico diegene die dat op die manier willen doen krijgen tog ook hun verdiende loon dus waar is holleeder volkert van der g etc tog terecht gekomen? denk je nou egt dat marokkanen niet worden aangepakt ja wel en harder zelfs door o.a vooroordelen zoals meneer geertje ook doet waardoor hij zijn groepje wilt gaan vergroten nou een big deal want als hij wild kan doen en een minderwaardigheidsgevoel wilt inbrengen beloof ik hem dat het wilder word op zijn manier, kijk b.v naar cohen, amsterdam is een stuk verbeterd! door zijn plannen nou wilders komt met problemen vergoten nou als de moslims een probleem zijn dan nog eten jullie doner en gaan jullue tog ook op vakantie naar turkije kom mij niet vertellen dat ze daar niet gastvrij zijn .. ik bedoel dat zijn tog ook moslims en nog wat waarom moet je bang zijn voor een man met een baard dat hebben ze in amsterdam zuid ook de joden nou moet ik dan ook bang worden om doodgeschoten te worden door zon persoon die zelf uit een land komt waar contstant mensen worden vermoord… tjah jullie bekijken het van de media maar mocht je zelf er naar toe gaan dan zal je anders spreken maar goed daar denk je waarschijnlijk wel anders over maar goed wil hiermee zeggen oplossingen zijn enorm belangrijk scheer niet iedereen over 1 kam en stel je zelf niet heilig voor want dat is geen 1 volk je hebt overal goeie en slechte mensen. Hoe je hier over denkt interesseerd me geen reet maar sta wel achter islamitische volken die uiteindelijk hier niks van aantrekken omdat wij tog wel beter weten wat betreft de cmarokkaanse en turkse meiden groeien wat betreft opleiding ook enorm …. en als jij zelf niet hoger bent gekomen dan de middelbare school zou jeje commentaar voor je moeten houden jaloezie speelt ook een hele grote rol tjah je maakt je zelf kapot waardoor je keuzes anders had moeten nemen en dit spreek ik uit ervaring
    laters a salem ma3likom a broeders en zusters

      /   Beantwoorden  / 
  5. Imane

    mou me hollands is niet ok ondanks dat volg ik tog wel verpleegkundige op hbo niveau en zal hier nog goed en een lange tijd doornemen ik word niet weg gejaagd enne bianca hoe meer stemmers op wilders hoe wilder het word trutje tjah ik vergelijk hem met hitler het spijt me voor je grootouders maar denk dat die ook niet fijn hebben geleefd omdat zij gehaat werden tjah toen werden ze afgeslacht ik vraag me af wat dit gaat betekenen nou bianca doe je best! geef alles wat je kan maar wedden dat er uit eindelijk op jou word gepoept

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.