Boerkadragers krijgen geen uitkering meer

boerkaAMSTERDAM – Als het aan de Amsterdamse burgemeester Cohen ligt krijgen vrouwen die weigeren hun boerka af te doen om een baan te krijgen ook geen uitkering.

Cohen doet deze uitspraak in trouw. Volgens de burgemeester is het in situaties waar contacten met andere mensen onvermijdelijk zijn, absoluut nodig om de boerka te verbieden. Een algeheel verbod op het dragen van boerka’s gaat de burgemeester te ver, maar in geval van werksituaties of het aanvragen van een uitkering moet het mogelijk maken om de boerka te kunnen verbieden of gevolgen te stellen aan het dragen ervan.

Ik ben het helemaal eens met burgemeester Cohen en vind ook dat de Nederlandse samenleving best eisen mag stellen aan de binnenkomers. We zijn als land al erg tolerant en geven alle mensen voldoende ruimte om hun cultuur en geloof te praktiseren, maar in bepaalde gevallen moeten we wel grensen stellen. Dit is wat mij betreft een goed voorbeeld. De boerkadrager blijft de keuze houden; dragen of niet, maar als er voor boerka dragen wordt gekozen weet zij ook dat het gevolg kan zijn dat bepaalde banen, of een uitkering, niet zijn weggelegd voor haar.

Foto: flickr.com

Lees ook:Cohen had graag deelname PVV aan gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Job Cohen volgt Wouter Bos op
Lees ook:Nederlander in Mexicaanse cel krijgt hulp van Job Cohen
Lees ook:Afpakken gympies nieuw middel in strijd tegen criminelen
Lees ook:Job Cohen gaat het echt worden

3 reacties op “Boerkadragers krijgen geen uitkering meer

  1. Lied

    Eindelijk iemand die er op tegen is en die het uit durft te spreken.Ook al kunnen ze wel werk krijgen,en lopen ze op straat die borka MOET gewoon verboden worden in nederland.Ik respecteer ieder zijn geloof maar ik wil wel degene zien die ik tegen kom of waar ik mee praat.Men moet zich een beetje meer aanpassen aan de Nederlandse cultuur.Wat denkt men ervan aan overvallers???Ooit meegemaakt??Mijn zoon mag niet eens met een pet opzitten in de klas,en dan mag zo iemand zich wel verbergen achter zo’n gordijn?Ik vindt zelfs dat een hoofddoek hier verboden moet worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Heleen

    Ik ben het er mee eens. Iedereen moet zijn steentje bijdragen aan de samenleving. En wanneer je bewust kiest voor deze levensstijl, dan niet van mijn geld…..

      /   Beantwoorden  / 
  3. besserwessie

    Cohen heeft in plaats van multiknuffel thee per abuis een kopje WAKKER WORDEN gedronken. Hij kijkt nu met uitpuilende ogen naar de opiniecijfers.

    De kamer kijkt mee en is ook opeens tegen uitkeringen aan burka lijders, maar de kopvodden worden voorlopig overgeslagen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.