Ajax brengt AZ dieper in de problemen

az1ALKMAAR – Landskampioen AZ heeft het in Alkmaar niet gered tegen Ajax. dit schrijft de telegraaf.

De Amsterdammers waren met 2-4 te sterk voor de formatie van trainer Koeman. Na alle perikelen rond de sponsor DSB en de eerdere resultaten in de competitie kwam de nederlaag tegen Ajax als de genadeklap. In eerste instantie zorgdemounir El Hamdaoui voor de openingstreffer voor de thuisploeg.

Ook in het begin van de tweede helft was AZ beter als Ajax, maar nadat Emanuelson de gelijkmaker inschoot was het gedaan met het Alkmaarse verzet. Een minuut na de gelijkmaker zorgde Suarez al voor de 1-2 en in de 65e minuut werd het 1-3 door Demy de Zeeuw.

Fraai voorbereidend werk van Van der Wiel zorgde ervoor dat Suarez in de 90e minuut zijn tweede treffer van de middag aantekende: 1-4. Direct na de aftrap wist invaller Pellé met een prachtige omhaal binnen de zestien meter nog de twee AZ-goal aan te tekenen, maar helaas voor Pellé was die wereldgoal van weinig betekenis.

Grote zorgen voor AZ dus, maar ande andere kant gaat het eindelijk weer eens beter met Ajax die na jaren weer eens toe zijn aan een prijs op niveau.