Agent kijkt toe hoe 78-jarige man verdrinkt

HOOFDDORP – Een agent die betrokken was bij een aanrijding met een 78-jarige man uit Amstelveen moest noodgedwongen toekijken hoe de man stierf omdat de agent volgens de richtlijnen niet mocht ingrijpen zo staat in de telegraaf te lezen.

Op internet is een filmpje te bekijken waarop is te zien hoe de agent aan de kant van de sloot staat toe te kijken hoe de man in de auto, waarmee dezelfde agent in botsing was, bezig is te verdrinken in de sloot waarin zijn auto is terechtgekomen. 

Volgens een ooggetuige op webregio.nl mocht de agent volgens de richtlijnen niets doen omdat er nog geen versterking was gearriveerd. Volgens de korpsleiding was de agent fysiek en mentaal niet in staat om na zijn botsing addequaat te reageren en de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Omstanders sprongen wel in de sloot en wisten de man uit zijn auto te krijgen, maar helaas overleed de man korte tijd later in een ziekenhuis.

De enorme klap van de aanrijding zorgde ervoor dat de bestuurder van de politieauto nekletsel en een lichte hersenschudding opliep. De richtlijnen voor de agenten zijn dat ze inderdaad niet het water in mogen gaan zonder dat er versterking aanwezig is. Volgens de korpsleiding gingen de agenten in het verleden zover in het redden van mensen dat zij hun eigen veiligheid niet in acht namen en met deze richtlijnen wil de politie haar agenten in bescherming nemen.

Lees ook:Motoragent zwaargewond bij ongeval
Lees ook:Dodelijk ongeval bij Heerhugowaard
Lees ook:Dode en gewonden bij frontale botsing
Lees ook:Grote hasjvangst in Akersloot
Lees ook:Politieagent rijdt bromfietser omver

4 reacties op “Agent kijkt toe hoe 78-jarige man verdrinkt

  1. Ruud Broersma

    Eerder deze week, een jongetje van vijf krijgt een gouden medaille om dat hij zijn broertje van de verdrinking`s dood red!!!!!! Hij verstarde niet, moest niet eerst een eeuwigheid naar zijn mobieltje kijken, of overleggen wat er nou moest gebeuren, nee hij handelde met een kinderlijk verstand van gewoon je hand uitsteken. Nee dan volwassen mensen allemaal verstard, kijkend, roepend, en nota bene een politieman waarvan toch verwacht word dat hij onder stress kan handelen, ( wat heb je anders aan hem in dat beroep behalve bekeuringen uitschrijven!!!) daarvoor word hij immers psychologie`s getest bij zijn opleiding toch ??. Collega`s staan meteen klaar om te verdedigen dat hij een lichte hersenschudding had bla bla…….. net als in Den Haag iemand op gruwelijke wijze vermoord word en dat op straat te horen is ( ja twee politie mannen staan erbij en luisteren ernaar) Misselijk word ik hier in dit laffe communisten land en hoop ik maar op dat jongetje van vijf en dat het ooit beter zal worden………….

    Ruud Broersma
    [email protected]

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bèrrez

    Aanreiding? Of zal het aanrijding moeten zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bèrrez

    Heb het filmpje bekeken. En ik ben daar héél kort in. De omstanders, en vooral diegene met de camera, héél snel voor de rechter brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. jolie

    tis toch vreselijk………het zal uw vader maar zijn.

    regels? waar is je fatsoensnorm meneer agent?
    Bent u wel geschikt voor dit beroep?
    Denk het niet.

    een mens overlijdt, onnodig.

    Het is toch altijd weer : eigen hagje eerst!

    Vreselijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.