Herdenking Schipholbrand

sschipholHOOFDDORP – De Gemeente Haarlemmermeer, de Raad van Kerken Hoofddorp en de Basisbeweging Nederland organiseren op 26 oktober samen met Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer en slachtoffers en nabestaanden van de Schipholbrand de jaarlijkse herdenking van deze gebeurtenis van 26 oktober 2005. De gemeente Haarlemmermeer is dit jaar gastvrouw van de herdenking. Dit meldt de Hoofddorpse Courant.

De Schipholbrand woedde in de nacht van 26 op 27 oktober 2005 in het cellencomplex op Schiphol-Oost bij Oude Meer. Door de brand kwamen elf gedetineerden om het leven en vielen er vijftien gewonden, onder wie ook enkele bewaarders. De brand woedde in de K-vleugel, waar in 24 tweepersoonscellen in totaal 43 gevangenen vastzaten. Het brandalarm ging op 26 oktober om 23.55 uur af in cel 11 van de K-vleugel.

De herdenking is in de Burgerzaal van het Raadhuis. Aan de herdenking werken mee: burgemeester Theo Weterings, de pastores Leo Mesman en Rien Wattel, een vertegenwoordiger van de Moskee Ar-Rahman en van Vluchtelingenwerk.
Aanvang 19 uur. vanaf 18.30 uur is er koffie. Na afloop wordt de herdenking door de slachtoffers en nabestaanden voortgezet bij het hek van het detentiecentrum.

Lees ook:Moord op Theo van Gogh snel vegeten
Lees ook:Grote opkomst bij herdenking slachtoffers Haïti
Lees ook:Bloemen bij monument Theo van Gogh door vandalen vernield
Lees ook:Grote brand in Amsterdams verzorgingshuis
Lees ook:Grote brand Amsterdam-Zuid legt bedrijven in de as

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.