Meeste griepgevallen in regio Amsterdam

AMSTERDAM – Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komen de meeste gevallen van Mexicaanse griep in Nederland voor in de regio Amsterdam. Tot nu toe hebben volgens het RIVM ruim 70 Amsterdammers het griepvirus onder de leden. Volgens het RIVM is Amsterdam vanwege de toeloop door toeristen in combinatie met de dichte bevolking een extra grote risicoplaats voor het oplopen van de Mexicaanse griep.

Eerste Griepdode in Nederland

In Nederland is intussen ook de eerste dode als gevolg van de Mexicaanse griep bevestigd. Het gaat om een 17-jarige jongen. Op verzoek van de familie van de jongen worden verder geen mededelingen gedaan over de verblijfplaats en het ziekenhuis waar hij is overleden.

Vaccinaties

Vanaf komende week is er voldoende Tamiflu verkrijgbaar bij de apotheken en deze is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Hopelijk worden er ook maatregelen genomen om bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen, brandweerlieden en politieagenten verplicht te vaccineren zodat bij een eventuele griepexplosie in Nederland voorkomen dat we zonder hulpverlening komen te zitten. 

Bron: het parool

Lees ook:Tamiflu gratis verkrijgbaar op recept
Lees ook:Opnieuw Mexicaanse griep bij BNer
Lees ook:Bergen is griephaard voor scholieren
Lees ook:Griepprik uitverkocht in Wervershoof
Lees ook:Tiener ernstig gewond bij aanrijding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.