Grondpersoneel Schiphol voert massaal cocaïne in

schipholSCHIPHOL – Ten minste acht medewerkers van een bedrijf dat op Schiphol werkt hebben meegewerkt om drugs ons land binnen te krijgen. Dit weet het parool te melden.

Volgens de krant heeft het Openbaar Ministerie (OM) verklaard dat de bewuste acht concreet betrokken zijn geweest bij de grootschalige invoer van cocaïne. De invoer van de drugs zou zijn gebeurd in de periode vorig jaar en begin dit jaar en volgens het OM is er een sterke zaak tegen de verdachten. Ik hoop dat het OM dit keer gelijk heeft want van andere ‘sterke zaken’ is tot op heden niet veel terechtgekomen. De drugsbende werd in maart van dit jaar opgerold. Dat gebeurde na een onderzoek van ongeveer tien maanden, onder de codenaam Socrates.

De drugs werden in, speciaal gemerkte, koffers het land ingevoerd en door de verdachten al in de bagagekelder op Schiphol onderschept. Hierna werden de koffers het beveiligde deel van de luchthaven uitgesmokkeld. De verdachten zijn grotendeels werknemers van bedrijven die onder andere zorgen voor de bevoorrading van vliegtuigen en het tanken van vliegtuigen. Ik denk dat het tijd wordt  voor een grootschalig onderzoek naar deze bedrijven en als deze zich schuldig maken aan dergelijke praktijken dienen ze vande luchthavens geweerd te worden.

Lees ook:Grote drugs- en goudvondst op Schiphol
Lees ook:Opnieuw grote kofferkraak op Schiphol
Lees ook:Reeks inbraken opgelost door politie
Lees ook:Geen enkele privacy meer op Schiphol
Lees ook:Bij ruim 30.000 bewoners overlast door grondlawaai Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.