Anne Frank 60 jaar geleden verraden aan Duitsers

AMSTERDAM – Op 4 augustus 1944 werden Anne Frank en haar familie door een anonieme tip verraden aan de Duitse bezetter. Een telefoontje over de aanwezigheid van onderduikers op het adres aan de Prinsengracht was voldoende voor de Duitsers om een inval te doen. Alle aanwezigen werden opgepakt en weggevoerd. Uiteindelijk wist alleen Otto Frank de oorlog te overleven en werd het dagboek van Anne Frank wereldberoemd.

Nog altijd komen ieder jaar bezoekers uit de hele wereld een bezoek brengen aan het achterhuis waar Anne Frank haar laatste dagen in relatieve vrijheid beleefde en staan ze stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Het is goed dat hierbij wordt stilgestaan, maar ik merk dat bij vooral de jongeren steeds minder besef komt van deze zwarte periode uit de geschiedenis.

Het Achterhuis

Het Achterhuis is wereldwijd een begrip geworden en als museum te bezichtigen. Ik kan iedereen aanraden eens een bezoek te brengen aan het Achterhuis en ik weet zeker dat je dan voor de rest van je leven anders gaat aankijken tegen de oorlogsjaren en geen herdenking meer overslaat.

Lees ook:Miep Gies (100) overleden
Lees ook:Opnieuw Mexicaanse griep bij BNer
Lees ook:De mensonterende situatie in de zorg
Lees ook:Brutaaltje Lilly Allen voor de laatste keer naar Amsterdam?
Lees ook:Zeldzame geboorte slingeraap in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.