Ajax oppermachtig tegen PSV (4-1)

ajax_02AMSTERDAM – Ajax heeft de topper tegen PSV met ruime cijfers gewonnen. In de Amsterdam ArenA werd het 4-1 voor de Amsterdammers.

Door de winst is Ajax tot op 1 punt genaderd en doen ze weer helemaal mee om de landstitel. Hoewel Ajax in het eerste halfuur nerveus speelde en zelfs bijna op achterstand kwam, werd het tij gekeerd in de 28e minuut. Siem de Jong benutte de eerste echte kans voor Ajax en hiermee was de ban gebroken. Vlak voor rust wist Urby Emanuelson nog voor de 2-0 te tekenen door een schitterende treffer. Na de rust ging Ajax vrolijk verder en werd het eerst 3-0 door Pantelic. Even later kwam PSV op 3-1 door een strafschop van Balázs Dzsudzsák. Vlak voor tijd maakte Suarez zijn 27e doelpunt in dienst van Ajax en werd het uiteindelijk 4-1.